Artikkeli

UUSI ALKU

Sitä tarvitaan aina välillä elämässä.

Tässä se nyt on, elämäni ensimmäinen blogi. Jännittää. Olen siis Maija-Riitta, sisustussuunnittelija SI ja sisustustoimittaja. Alan kirjoittaa tätä blogia yhteistyössä Temalin ja Kylpyhuonekeskuksen kanssa. Temal valmistaa ja Kylpyhuonekeskus myy kalusteita ja tarvikkeita pesutiloihin. Koosta riippumatta, 5 sentin välein, kuten mainostekstikin sanoo. Myös suunnittelijakollegani ovat ehdottaneet minulle blogin kirjoittamista. Olemme pitkään pohtineet, onko stailaaminen korvannut kokonaan suunnittelun. Pesutilan tai keittiön remontoiminen kun vaatii myös mitoituksen, ergonomian ja materiaalien tuntemista, puhumattakaan vesieristeiden tai kalusteasennuksen valvomista työmaalla. Kauniit korit pyyhkeineen ja kirjapinon päällä olevat saippuat eivät auta, kun mietitään arkipäivän pyykkihuoltoa tai kuravaatteiden ja koiran hoitoon sopivien tilojen rakentamista. Kodista pitää löytyä asianmukaiset tilat myös näille toimille sen pienen luksuksen lisäksi. Hyvällä suunnittelulla tulee siis olemaan vahva painotus teksteissä.

_MG_6525_s

Alussa tulen käsittelemään kylpyhuoneeseen ja myöhemmin vaatesäilytykseen ja keittiöön liittyviä aiheita, ja asiaa vähän aiheiden vierestäkin. Blogini nimi, Kotisi kokoinen, viittaa sekä tuotteiden mitoitukseen, kotien kokoihin että käsittelemiini aiheisiin. Pienimmät aiheet ovat vaikkapa kylppärin ovikilpiä tai käsintehtyjä saippuoita. Ajatuksia ja aiheita on jo listattu ainakin kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

IMG_2182
image002

Tulee olemaan mielenkiintoista sukeltaa näiden kahden yrityksen sisään, vaikka suunnittelijan työssäni olen niihin tutustunutkin. Temalilla on tosi pitkä historia emaloitujen tuotteiden valmistuksessa, myös niiden suosittujen mukien ja kattiloiden. Kylpyhuonekeskus taas on nimensä mukaisesti täyden palvelun talo. Blogissa tutustutaan myös alan muihin ammattilaisiin, kuten altaiden työstäjään ja laattamieheen. Blogin kuvat ovat Kylpyhuonekeskuksen asiakkaiden toteutuneista remonteista, omista arkistoistani, matkan varrelta napsituista sekä ideapankeista kerätyistä. Kuvat ovat nähtävissä myös näiden molempien firmojen facebook-sivuilla sekä Instagrameissa.

IMG_2278
image002

Teillä, rakkaat lukijani, on mahdollisuus kommentoida kirjoituksiani, ehdottaa omia aiheita, jopa vierailla kirjoittajana tässä blogissa. Haen myös kivoja kylpyhuoneita, joissa on käytetty ohessa mainittujen yritysten tuotteita. Kerro tarinasi omasta kylppäristäsi, tulemme kuvaamaan sen blogiimme kaikkien ihailtavaksi. Tehdään tästä yhteinen viihtyisä nurkkaus, missä vaihdetaan ajatuksia ja mielipiteitä, jossa juttu luistaa ja nauru kaikuu. Itse olen tosi innoissani uudesta roolistani some-viestijänä.

MR_nimikirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *