Artikkeli

Pyyhekuivain paraatipaikalle

Olettehan huomanneet, että kaikki Kylpyhuonekeskuksen yritykset ovat puhtaasti kotimaisia, osa vuosikymmeniä vanhoja perheyrityksia. Hieno homma! Rej Design on yksi näistä, yli 60 vuotta vanha metallialan yritys. 1940 ja -50-luvuilla Rej teki muun muassa puhallushanoja, paloletkuliittimiä ja liimapaperikostutuskoneita (millaisiahan nuo ovat) sekä lämpömittareiden osia. Kaukana siis pyyhekuivaimista. Niitä tuli tuotantoon tosin jo 1950-luvun puolivälissä ja osa tuon ajan malleista muodostaakin nykyisen Retro-malliston.

rej_BT-464-RAL-oranssi
5488600-Retro-BT-464-kr

Sitten mukaan otettiin muotoilu ja nyt uudet kuivaimet ovat todella designia. Osa malleista näyttää taideteoksilta, kun niihin valitsee tilaan sopivan värin. Siis vaikka sitruunankeltaisen, jos tila siitä kohenee. Toisin kuin suihkuseinää, minulla on eri asunnoissa aina ollut jonkinlainen pyyhekuivain, kotoisemmin rättipatteri. En tulisi toimeen ilman sitä. Nykyiseen kaupunkikotiini asennutin sähköisen version jälkikäteen. Liitosjohto ei ole kaunis, mutta ei haittaa, kun kuivain toimii hyvin, jopa lämmittää tilaa. Käytän sitä päivittäin. Käsipyyhe roikkuu siinä koko ajan ja jumppavaatteet kuivahtavat ennen pesukoneeseen laittoa. Ja missä saisi paksun froteisen kylpypyyhkeen kuivaksi suihkun jälkeen, olohuoneen tuolille levitettynä? Ei kiva. Totta puhuakseni kuivaimeni on usein ylikuormitettu, mutta vieraita varten siivoan senkin edustuskuntoon. Siis vain kaunis pellavapyyhe somasti taiteltuna, kuten sisustuslehdissä neuvotaan.

REJ_2-7_original-Pivo
Seinajoen-asuntomessut0334LOWRES_copyright-Tiiu-Kaitalo

Tiesittekö, että maalipintainen kuivain luovuttaa lämpöä huonetilaan paremmin kuin kromipintainen? Kromin pintalämpö taas on parempi, joten pyyhe kuivuu kromipinnalla nopeammin. Pyyhekuivain kannattaa asentaa vesikiertoisena kylpyhuoneremontin yhteydessä, jolloin putket saa seinän sisään. REJ:n kuivamet tehdään kupariputkesta, joka on käyttövesijärjestelmässä ehdoton materiaali.

Sain äskettäin kuivaimeeni kätevän hyllyn, jolle saa ripustettua vaikkapa paidan vaateripustimessa  kuivumaan. Isommassa kylppärissä tai kodinhoitohuoneessa kuivaimeen kiinnitettäviä hyllyjä ja koukkuja voi olla enemmän, jolloin niillä kuivuu mitä vain. Mikään ei estä asentamasta kodinhoitotilaan useampiakin pyyhekuivaimia. Yksi oven suuhun märkiä ulkovaatteita varten, toinen pyykkikoneen viereen, kolmas vaikka siivouskomeron lähettyville. Nyt ne ovat niin kauniita, ettei piilotteluun ole tarvetta. Seuraavaan pyyhekuivaimeeni valitsen takuuvarmasti tyylikkään värin, siis mattamustan.

Seinajoen-asuntomessut0294LOWRES_copyright-Tiiu-Kaitalo
Seinajoen-asuntomessut0441LOWRES_copyright-Tiiu-Kaitalo
MR_nimikirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *