Artikkeli

Nähdään habitaressa

Kohta se avautuu, syksyn suurin sisustustapahtuma Habitare. Yksi messujen suurimmista osastoista on 360 neliöinen Suomalaisen Työn Liiton osasto KOTI. KODISTA löytyy kaikki kodin tilat, keittiö, kylpyhuone, makuuhuoneet ynnä muut, kauniisti ja kodikkaasti sisustettuina. Yli 60 suomalaisen yrityksen yhteistyönä syntynyt osasto haluaa tuoda esiin suomalaista suunnittelua, valmistusta ja materiaaleja sekä edistää tätä kautta suomalaisen työn arvostusta. Kylpyhuonekeskuksen yritykset ovat näyttelyssä hyvin edustettuina. Kuvissa oleviin tiloihin tulee hienoja laatoituksia ja uusia kylpyhuonekalusteita.

IMG_3767
IMG_3768

Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa ja se työllistää suomalaisia. Design from Finland -merkki kertoo taas suomalaisen muotoilun alkuperästä. Tärkeitä asioita molemmat. Näinä taloudellisesti vaikeina aikoina kaikki toimet, jotka vain jollain tavalla edistävät kotimaista teollisuutta, ovat tarpeen. Olen jo 30 vuotta ollut tekemisissä suomalaisen, toki muunmaalaisenkin, huonekalusuunnittelun ja myynnin parissa ja voin sanoa, että potentiaalia täältä kyllä löytyy edelleen. Se vaan pitäisi osata valjastaa paremmin vastaamaan tämän päivän markkinavaatimuksia. Heitetään turha vaatimattomuus hemmettiin!

familon-princess-kylpypyyhe-vaaleansininen
ryhma¦êkuva_2016-6-21-ole-hyva¦ê-099

KOTI-osastolta löytyy monta tuttua yritystä, joiden tuotteet ovat täysin kilpailukykyisiä minkä tahansa maan vastaavien kanssa. Esimerkkeinä vaikkapa tutut Familon ja Oras tai parkettifirma Timberwise. Mukana on myös vähemmän tuttuja yrityksiä, kuten Ole Hyvä -hygieniatuotteet.

_DSC5542
IMG_3773

KOTI-osaston suunnittelija Piia Kalliomäki on tehnyt Pukkilan kotimaisista laatoista näyttäviä laatoituksia osaston kylpyhuoneeseen. Sangalta tulee hieno suihkuseinä, vielä salaisuus, REJ Designilta hienoja värejä pyyhekuivaimiin. Temalilta lanseerataan uusi Modula-mallisto, josta sain jo kuvia postaukseen. Malliston pohjana on Antti Nurmesniemen vuonna 1970 suunnittelema pesuallas, joka on nostettu kirjaimellisesti jalustalle, toisin sanoen sille on suunniteltu uusi runko. Allekirjoittaneellakin on ollut sormensa, tai oikeammin kynänsä, suunnitteluprosessissa. Tämä ”retromoderni” Modula-mallisto on myös ehdolla Toimittajien Tusinaan, 12 messujen parhaan tuotteen valintaan. Pidetään peukkuja pystyssä, että Modula näkyy tässäkin joukossa. Seuraavaan postaukseen saan jo osastolta otettuja miljöö- ja tunnelmakuvia. Niitä odotellessa

TEMAL_Modulo_2017_3
IMG_3771
MR_nimikirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *