Artikkeli

Lapsiperheen tehotila

Kahden aikuisen, kahden lapsen ja kahden vanhan kissan yhteinen kylpyhuone on vuonna 1958 rakennetussa kerrostalossa. Arkkitehti-äiti suunnitteli tilat taloyhtiön putkiremontissa toteutettavaksi niin, että kaikki toiminnot aina pyykkihuoltoa myöten sujuvat samassa, alle kolmen neliön kylppärissä. Että vielä ne kissatkin! Tilaa on siis vain 1,4×2,4 metriä. Muutoksia alkuperäiseen suunnitelmaan tehtiin ennen kaikkea suihkutilassa, joka siirrettiin vastakkaiseen nurkkaan, pois altaan vierestä. Tason alle mahtui pyykkikone ja omiin lokeroihinsa vielä laatikot likapyykille. Mustat mustiin laatikoihin, valkoiset valkoisiin. Kätevää. Suihkuseinät taittuat sivuun, jolloin tilaa tulee niin pyykinpesulle kuin muullekin asioimiselle, muun muassa kissojen hiekkalaatikolle. Taloyhtiön suunnitelmissa oli vielä vanhanaikainen lattiakiskolla varustettu kulmasuihku. Taittuvissa suihkuseinissä lattiaa vasten kulkevat kumilaahukset ovat tosi tiiviit eikä likaa keräävää kiskoa kaipaa kukaan, kulmasuihkusta puhumattakaan.

kuva5
kuva6

Temalin pieni allaskaappi ei tuki tilaa. Se tilattiin tyylikkään mustana, mutta seiniin haluttiinkin sitten väriä senkin edestä. Kesäisen vihreä väri toistuu myös asunnon keittiössä. Hiilenharmaa kuusikulmainen lattialaatta ja seinien 15×15 laattakoko ovat värien ohella 50-lukulaiseen tyyliin sopivia. Kaksi ja puolivuotiaan Elsan hammaspesu sujuu jo omatoimisesti, vaikka varpaille pitää noustakin. Geberitin seinäsäiliöllä varustettu WC-istuin on helppo pitää puhtaana ja säiliön kannen pienellä hyllytasolla voi pitää vaikka viherkasvia.

kuva4
kuva7
kuva8

REJ Designin valkoiseksi maalattu pyyhekuivain on lapsiperheessä omiaan. Pikkupyykkiä ja kastuneita vaatteita on helppo kuivata kuivaimeen ripustettavissa koukuissa ja hyllyillä. Kauniit ja laadukkaat pyyhkeet tekevät arkisista toimista aina hiukan mukavampia. Niihin kannattaa satsata. Lapuan Kankureiden ihanan ohuet pellavapyyhkeet ovat arjen luksusta.

kuva2
kuva3
MR_nimikirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *