Artikkeli

Komeita laatoituksia asuntomessuilla

Tämän kesäisillä Asuntomessuilla huomioni kiinnittyi näyttäviin laatoituksiin. Tyyleissä löytyi niin romantiikkaa, luksusta tavoittelevaa kuin arkipäivän käytännöllisyyttä. Uusien, seinän vierustoille asennettujen Unidrain-lattiakaivojen ansiosta isoja lattialaattoja käytettiin myös pesutiloissa. Asuintiloissa laattapintaa löytyi niin avokeittiöistä, takkahuoneista kuin olohuoneistakin. Pukkilan  uudet, näyttävät laatat sopivat mainiosti näihin kaikkiin tiloihin. Pohjanmaa-talon keittiön betonimaisessa lattialaatassa oli upea, kiiltävä pinta, mikä sopi täydellisesti samaa sävyä olevien räsymattojen kanssa. Samaisen keittiön koko takaseinä oli laatoitettu rustiikkisella mustalla laatalla. Hieno kokonaisuus, talo oli oma suosikkini messuilla.

24pohjanmaa-4
24pohjanmaa-5

Värillistäkin laatoitusta löytyi, mikä ilahdutti kaiken valkoisen, harmaan ja beigen keskellä.  Pukkilan laattavalikomista löytyy ihania laattoja värien rakastajalle. Passiivikivitalo Skaalan keittiön seinässä on heleä turkoosi lasimosaiikki, jonka pinnalla valo kimmeltää ja saa mosaiikin monet sävyt elämään. Kuusamo Nuuna -talosta löytyi jopa punaista kristallimosaiikkia. Tehosteraita toi mieleen 90-luvun laatoitustyylin.

8skaala-3
40nuuna-7

Sisustuslehdissä on kiva ihailla rohkeiden ihmisten ratkaisuja värien käytössä. Asuntomessuilla sisustuksen yhdeksi pääväriksi nousi kuitenkin musta ja mustia laattoja olikin käytetty upeasti. Mustat ja harmaat laatoitukset sopisivat myös omaan makuuni. Upeat betoninharmaat portaat Hartman Kodin Salmiakki-talossa oli laatoitettu 60×60 -kokoisella laatalla ja ja viimeistelty Pukkilan Progress-laattalistalla, jolloin lopputulos on huippusiisti.

39salmiakki-5
ankkuri

Mielenkiintoinen seinäpinta syntyy hiukan eri tasoon laatoitetuista laatoista. Äkkiseltään näyttäisi, että työstö olisi tosi vaikeaa, kun saumaus ei sujukaan lastalla vetelemällä. Hartman Koti Salmiakki -talossa 3-ulotteinen laattapinta asennetaan puskuun laatta kerrallaan. Haasteellista, sanon minä.

39salmiakki-1
39salmiakki-2

Oma makumieltymykseni on hyvinkin konservatiivinen, kuten alla olevista kuvista ilmenee. Oman vapaa-ajan talomme pesutiloihin valitsin sen kaikkein klassisimman 15×15 -kokoisen kiiltävän valkoisen laatan. Perusteluna on kuitenkin, että halusin samantyylisen laatan,  mitä siellä oli alun perinkin käytetty, vuonna 1959. Aiempi oranssi väri ei vaan ihan napannut tämän päivän tyyliin. Jouduimme myös rakentamaan uutta seinää, joten laatoitukset oli purettava joka tapauksessa. Pukkilan klassikossa, kotimaassa valmistetussa Harmony-sarjassa on päivitetyt värit, mutta edelleen sama laattakoko. Oivallinen valinta pikkuisen retrohenkiselle.

sauna-ennen1
DSC_6014

HYVÄÄ KESÄN JATKOA

MR_nimikirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *